Hemsedal 17-19 august
lørdag 26. april 2014

Svingkurs

 Lørdag 26. april 2014. Fladepedal kjører igjen. Sol. Skjønt. Tre kjekke karer og en dame som prøver å henge på. Og det er ikke lett på årets første utetur! When will I ever learn… De SKAL jo vise seg for hverandre på første tur ute. Naturen er bare sånn. Men det er helt OK, for de venter på meg så jeg slipper å tenke at jeg er ei sinke. Blir forhåpentligvis motsatte roller i morgen på sykkeltur med jentene.

Selfie på Mauland. Fru Senilix, Miraculix, Asterix og Obelix. Ellers kjent som Marit, Janni, Morten og Pål. 

I dag var det tur for Pål, Morten, Janni og Marit. Eller... Asterix, Obelix, Miraculix og Fru Senilix. Jeg følte meg mest som Godemine, men da Pål mente foreslo at jeg kunne være Fru Senilix var jeg ikke sen å be. I likhet med Obelix, falt Pål i gryta med styrkedråper som barn. Han bare ER Obelix. Der stopper all likhet, dog. Mannen har en irriterende styrke, og jeg så ham ikke vippe kjedet ned på lilleklinga en eneste gang. Kudos. Da jeg spurte ham hvor han får kreftene fra, var svaret ganske enkelt "jeg går jo på spinning om vinteren". "Jamen det gjør jo jeg og, Pål", sa jeg, og så lo Pål og spurtet opp neste bakke.


Gutta boys. Mauland. Janni, Morten og Pål. Kjekke karer jeg får henge med.  
Morten er en like stor luring som Asterix. I dag gikk det i svingteknikk. Når man svinger på asfalt skal man a) stive av innerarmen, b) trykke vekta ned i ytterskoen og c) vippe stumpen litt fram på setet. Etter noen svinger der jeg glemte meg ut kom kommandoropet "fram med rauå, Marit". Øvelse gjør mester, og det var artig å kjenne hvordan teknikken faktisk ga fart. God lærer. Miraculix var den snille som ventet på nabokona og laget styrkedråper til henne da de kom hjem.

Dagens tur gikk fra Lura via Figgjo, Ålgård, Sæland, Undheim, Mauland, Haugland, Line, Salte, Orre, Horpestad, Bore og Voll før vi endte opp i sivilisasjonen igjen. På veien opp mot Bore var det temporitt. En interessant opplevelse. Jeg skvatt uti grøfta da jeg hørte et brøl fra en gal mann. Fyren var kledt i rødt kondomantrekke, hadde temposykkel, tempohjelm og hadde det vidla i blikket. Han skreik som om hans siste time var kommet. Tror det betydde "løype". Nestemann, en fra TOSK, hadde nå litt mer folkeskikk. Galne mannfolk. 

Ved Fredheim Arena kræsjet jeg med en veps. Prøvde å fiske den ut, men jeg fikk meg liksom ikke til å rope "hei gutter, vent på meg, jeg må bare fiske en veps ut av bh´en. Men jeg tok den da jeg kom hjem. Da var den halvdød og hadde under-over-alle-under ikke stukket! Tung tur på slutten. Men jeg ville gjort det igjen. Spesielt for å høre hva Morten finner på. Da jeg stønnet over at jeg var sliten, kom det (sikkert med god hensikt) "Jeg tenker jeg tar en tur i Sørmarka med Bengt litt senere i dag, bare en to timers teknisk kjøring". Rub it in. 

Takk for turen, gutter. De neste to lørdagene får dere klare dere uten meg siden jeg sykler i Spania da. Kosa dokk. You know, I´ll be back. 

Fru Senilix


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar