Hemsedal 17-19 august
lørdag 25. august 2012

Schwoosh! 23. august 2012. Etter-ferien-slepp.

10 min. sen. SMS fra Pål før avgang. Det stemte med 10 minutt oppå der igjen... Men er man Kongen så er man Kongen. Da venter undersåttene på Lura selv om vi biter tenna sammen og trommer utålmodig på styret.

Dagens følge besto av Pål, Espen, Olav, Sverre, Jan Owe og Marit. Sånn passe halvrolig nedover til Sandnes, der gutta måtte fortelle hverandre hvor lite de hadde trent i sommer. De måtte fortelle hvor lenge siden det var de hadde sittet på sykkelen, noe som minnet stygt om vårsleppet. Du vet, når gutta boys ikke har syklet sammen på en stund og er livredde for at de andre skal sykle fortere og smører på med hvor dårlig form de er i. Bare sånn i tilfelle.

Jeg fikk raskt bekreftelse på at det var min form som ikke var på topp, selv om det ligger noen mil med fjellturer i låra. Ingen skal si at de gutta der er i dårlig form. Vi kjørte Austråttbakken og fortsatte mot Figgjo. Og jeg ramlet bakpå i første bakken, såklart. Fra Figgjo fikk jeg lurt dem inn på sykkelstien og klarte greit å henge med, men fra Ålgård mot Eikeland ble det full parkering. Så bare en gjeng som forsvant i dimman. Men den skal de ha, de venter når de blir usikre på veien. "Me tar mot Undai, te høyre når me komme te Årrestad, så kjøre me øve Lende te Fotland, ner te Fosse, så te Hognestad og videre te Bryne" ropte jeg. Kunne like gjerne snakket gresk. Jeg fikk lov til å ligge foran da vi nærmer oss veikryssene, men ikke før hadde gutta skjønt retningen før det høres et schwoosh og jeg ble parkert av ti stk lange, senete legger med rumpa i været bein som vispet bånn gass. Heldigvis har de ennå ikke barbert leggene, så litt bremser vinden dem.

Greit at det hadde regnet ferdig, liksom. Været var strålende, vi fikk bare noen saftige spruter fra våt veibane. Eh, jaffal fikk jeg det. Mine fine, kritthvite Assos-ermer ser ut som de har fått byllepest.

Det ble noen schwoosher, ja. Det låter nydelig av Påls nye pariserhjul, og han får solid fart. Jeg har lært meg hva den lyden betyr, og det er i grunnen helt greit å bli frasyklet innimellom. Ikke mye kjekt å være den som stadig må ventes på. Da er det mye bedre at de stikker. Kjekkere å få følge en halv tur enn ikke i det hele tatt.

Lurer på om det er noe galt med sykkelen min. Flotte Zipphjul har jeg, og det går på vinger og hjul nedoverbakker. Da klarer jeg å ligge foran. Men av en eller annen mystisk årsak virker de ikke like godt oppover. Kanskje jeg kan lure inn en liten el-motor for bruk i påkommende tilfeller?

Lange, senete og muskuløse legger, sånn tanntråd-med-floss-variant der muskulaturen ligger utenpå huden burde vel egentlig være en asset. Jeg har med åra lært meg at det er mye mer å hente på å lete opp mannfolk med litt mer fyldige leggmuskler, og helst med litt bredere bakparti enn giraffene i Fladepedal. Hvem vet, kanskje dukker han opp en lørdag?

Takk for turen.

Hilsen Lanterne RougeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar